2 сент. 2015 г., 21:08

Скелет в хижата след теб 

  Поэзия » Любовная
338 0 0

Скелет в хижата след теб

 

Някак си всичко притихна,

полегна и се сви.

За последно ти се усмихна

и всичко стана „преди”.

 

Там дето имаше грижа

във споделена взаимност,

остана в празната хижа

една овехтяла невинност.

 

Там дето се галеха думи

и жестовете шептяха,

останаха спукани гуми

под разсъхналата ни стряха.

 

Там дето мечтите наивни

строяха кули от въздух,

прокиснало вино наливно

поддържаше някакъв дух.

 

И като гвоздей ръждясал,

забит в любовта,

някакъв скелет брадясал

се зъбеше на света.

 

 

botyo

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??