22 апр. 2022 г., 09:47

Скок в пролетта 

  Поэзия
406 2 10

Започни да раздаваш от светлите спомени,

украсявай платната си щедро с цветя.

От априлския сняг са безвреме оронени,

ароматът им люляков пръв отлетя.

 

Не тъгувай за слънчеви знойни обятия,

пролетта ще отвори жумящи очи.

Зареди си палитрата с рой възприятия,

и взривявай безцветното смело с лъчи.

 

Топлина съживява сърдечните приливи,

хоризонти чертае пред теб любовта.

Криволичи съдбата в неправилни линии,

прояснее ли, гмурвай се в бистра вода.

 

© СК Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??