5 нояб. 2017 г., 17:22

Скршена среќа 

  Поэзия » Любовная
229 1 0

Мислеа дека сум невидлива жена

облечена во обичното.

 

Јас сум камен што зборува

што никого не сопнува

и тежи на македонска земја.

 

Тој ден

кога ги оставив

да ги мерат празните зборови

сами си ја скршија среќата.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??