Nov 5, 2017, 5:22 PM

Скршена среќа 

  Poetry » Love
228 1 0

Мислеа дека сум невидлива жена

облечена во обичното.

 

Јас сум камен што зборува

што никого не сопнува

и тежи на македонска земја.

 

Тој ден

кога ги оставив

да ги мерат празните зборови

сами си ја скршија среќата.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??