15 окт. 2009 г., 14:52

Слабост 

  Поэзия » Юмористическая
650 0 4

Има детето слабост голяма.

Слабост към своите татко и мама.

Още роди се - радост голяма,

вносните дрешки купи му мама.

Вносна количка чак от Хавана,
"Чико" комплектче, после "Хумана".

Татко донесе флейта във къщи.

- Нищо. Съседът нека се мръщи.

Той не разбира, рожбо ревлива,

умна ще бъдеш и талантлива.

Има детето слабост голяма.

Слабост към своите татко и мама.

Расна, порасна- гордост на мама.

Само другари, дето си няма,

че е на този проста средата,

шеф пък на онзи не е бащата.

Таткото носи, майката меси...

Детството някак вятър отнесе.

Слабост към своите татко и мама

има детето. Как да я няма?

Те и надежда са му, и сила.

Дом му дариха, джипка и вила...

Стигаха, стигаха двете заплати.

Можеше само краката да клати.

Ах, тази вечна слабост голяма...

Старите само... дето ги няма.

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??