3 февр. 2024 г., 20:41

Сладко спи, мъничка моя 

  Поэзия
202 7 6

Усещам аромата на треви.

На рамото ми мъничката спи.

Дете невинно е затворило очи.

Сред ореол с небесните лъчи.

 

Докосвам плахо водопада от коси.

Усмихваш се щастлива във съня.

Там в девственото място на мечти,

огрян от твойта светлина вървя.

 

Душата ми лети сред облаци звезди.

Със щастие от цялата Вселена.

Светът е станал малък, само аз и ти.

Любов, която свише е дарена.

 

Запява тишината с твоето гласче,

отворени са дверите на Рая.

Аз шепна към безкрайното небе:

Сладко спи, мъничка моя.

© Гедеон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??