17 июн. 2016 г., 15:54

Сладолед 

  Поэзия
451 0 2

 

 

 

 

Жега в захлас.

Карамел, черешки и сладоледени устни

на съседната маса.

И целувки, целувки - навярно са вкусни ...

Отпивам от свойта лаваца,

водниста, с нагарчащо лустро ...

Ледени черешки взаимно се хрускат ...,

разсейвам се, уж към другите маси -

трамвая, парка, забравени чувства

за морета, знойно лято

и парещи други целувки ...

Не ги коря, млади са,

време за набъбнали устни ...

Но защо така освежават?

Сладоледът леден явно е вкусен,

щом спомени се в него стопяват

за лято, море и овехтели предчувствия ...

Дали спомени и от маси остават?

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??