14 авг. 2007 г., 10:55

След дъжд 

  Поэзия
651 0 8
   Обичам земята след дъжд:
   изглежда ми сякаш по-чиста
   и се носи нежен, свеж аромат,
   а тревички закачливо ми мигат.

    Обичам земята след дъжд
    и малките локви край пътя,
    които безмълвно ми шепнат: "Поспри
    и в нас се огледай за малко".

    А аз бързам за някъде пак,
    в прохладното утро, и мисля
    колко обичам земята след дъжд,
    защото изглежда ми някак по-чиста.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??