Щом открием истината гола,
можем ли да ѝ познаем пола?
Ивето и Джон са верни дружки.
В ротата си те са стари пушки.
Стрелят, правят майсторски окопи
със лопатки, с кирки, с търнокопи.
Изпълнявайки заповедта,
в тях остават чак до сутринта.
Скрити от очите на врага,
двамата се топлят през нощта,
а на сутринта, във столовата
атакуват яростно храната.
Сред гърмежи, танкове и мини,
изтърколи се една година.
Мина зимата. През пролетта
ненадейно Джон забременя.
Бил роден момиче, се разбрало,
Ивелина пък, била Ивайло.
Бебе чакат следващата зима
мама Джон и татко Ивелина
© Димитър Дунеловски Все права защищены