5 янв. 2020 г., 12:49

След новогодишната нощ в джунглата 

  Поэзия » Пародии, Другая
694 1 9

Пияни катерици замезват със фъстъци
и прогонват махмурлука със айрян...
Омлет си пържат луди пъдпъдъци,
а шимпанзе си прай коктейл с банан.

Лъвът бе Дядо Мраз и си почива
похапвайки най-лошите деца,
брадата му бе буйната му грива,
а за гирлянди... ползваше черва...

Джуджета жаби, таралежи и мишоци
обсъждат най-обичаната нощ,
отдадени на всичките пороци...
И гледат с обич своя мощен вожд.

Така във джунглата почиват си готови
за другата година да празнуват.
А пък къртицата в тунелите си рови
и пука ли и дали те изобщо съществуват?

03.01.2015.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??