8 мая 2007 г., 17:28

След полета 

  Поэзия » Любовная
1394 0 17

(след прочита на стихотворението на Donnerjack - "Кралица на дъжда")

Крилете си свалих, изпрах, изгладих,
скътах ги в чифт във гардероба
и спомена от детски смях оставих
до тях - в буркан от сладко го затворих.
Завих със бабините пъстри черги
забравени усмивки и повехнали мечти
сред скучни флиртове и кратки изневери,
и меко кадифе... от две очи.
И заваля в осиротялата ми стая -
дъждът измива твоите следи...
Обичам пролетта, на теб ухае,
но знам - обичала съм те преди...

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??