След поредното
представление,
в празното шапито,
плътната тишина,
на трапеца
под купола,
се люлее
надолу с главата.
Под седалките
лигави люспи
от човешка жестокост
и тиквени семки.
Лъвът
провира насън
през пламтящите обръчи
дивата джунгла.
Момчето
в леглото си
пораства.
И става мъж,
обичащ свободата
и свободните
лъвове.
Клоунът
пред огледалото
бавно
сваля
усмивката
след
поредното
представление.
До следващото...
© Даша Все права защищены
И както казва Таня - някои артисти са с много роли. Ели,нима ти си изненадана от човешката жестокост?
Благодаря ви.