8 янв. 2014 г., 13:16

След сенките на облаците 

  Поэзия » Пейзажная
494 0 7

Небето е с прозрачна синева.

По нея тичат облачета бели.

А слънцето със мощност огнева

скъсява кротко сенките дебели.

 

Издигнал се високо в своя път,

денят започва бавно да изтича.

И всяко облаче застава с гръд

пред слънце да се топли и препича.

 

И сенки правят на земята те,

където аз прохладата жадувам.

Затуй, като пораснало дете

във сянката на облаче лудувам.

 

И тъй залисан в моята игра,

след сенките на облаците тичам.

И сякаш, Боже, като на шега

аз детството под облаците сричам.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??