19 янв. 2011 г., 00:23

Следващият 

  Поэзия
516 0 2

Вече никой никого не цени...

Всеки гледа как своите желания да задоволи,

и с това се свършват всички добрини...

Толкова егоисти и лицемери, че чак боли,

толкова скрити помисли всеки тайно си крои,

че се обръщаш и вече следващият се реди...

поредния готов номер да ти скрои,

а след това на жертва маската да сложи.

Кога спряхме да сме хора,

и защо все добрите ги боли?

Нима е някаква неписана закономерност,

около която света се върти?

Наивност ли е, че вярвам, че всички хора са добри?

Нима на теб ще ти е приятно някой да те подцени,

и, без да те познава, да ти сложи табелка "Лош човек си ти".

Да, наивност е, признавам си,

но това ме крепи,

защото как ще се усмихвам, ако знам, че всичките сте зли?

Надявам се този живот да не ме промени,

защото искам да вярвам, че тази закономерност ще се промени

и един ден доброто отново сърцата ни ще топли.

 

 

 

© Елена Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • естествено MevJones
  • Аз съм от тези, които ценят красотата и добрата поезия.
    Може би ще те заболи от истината, че няма как да оценя творбата ти като поезия, още по-малко като добра такава, но надявам се разкритието, че има хора, които все пак не са лицемери, ще допринесе за постигането на едно, макар и ефимерно, стопляне на сърцето.
    ...Ако истината е това, което авторката иска да чуе...
Предложения
: ??:??