Ти си ангелски светла и чиста -
моногамна до сетна сълза.
Любовта ти ми дава амнистия
да избегна прокобата зла.
Запокитил днес кожата змийска,
напоена с лeрнейската кръв,
се прераждам и тръпно притискам
устни в устни - последен и пръв.
И над нас в синевата политат
в гълъб слети самите души.
Няма вече самотно да скитат -
Дух Господен ще ги утеши.
© Младен Мисана Все права защищены
Прекрасно е! Като ефирен танц на лекокрили снежинки!