25 июн. 2011 г., 23:47

Словесни опиати 

  Поэзия » Другая
445 0 0

 

            СЛОВЕСНИ ОПИАТИ.

 

От "славните години"

             на "модерна"

                            социалистическа

                                               държава,

до днешните печални дни

                   проблемът продължава...

По предмета "Икономика"

              стоим си на урока

                             как да я изчистим

                                            от порока...

И като не стигат

         все парите за заплати,

                пак ни тъпчат

                       със "Словесни опиати"...

Нали "Другарите"

         дойдоха пак на власт

                 и запяха със самоуверен,

                                            ясен глас!

Припомниха ни старите

            "социалистически пинизи"

                               за ТРИТЕ РИЗИ.

Имал в гардероба си американец

                                     сто нови ризи.

През годината купил си още пет.

И "прирастът" му

              заковал се на момента,

                                на пет процента...

А в моят прашен гардероб

                 се мъдрят скромно

                                       само трички.

И ако събера в годината

    за още три парички

        със сто процента "прираст"

               АЗ турям в джоба всички!

При това американчето е още

                                    твърде младо!

Не е навършило три века

                           момчето голобрадо!

Пък аз съм вече старец белобрад.

          Тринайсет века вече

                      превивам робски врат!

И старата каруца тегля като вол...

     Със СТО ПРОЦЕНТА прираст

                                  ПАК СЪМ ГОЛ...

Сърцето ми не тръпне вече

       в радост, а се свива,

              щом види, че пред него

                    се разкрива пак НОВА

                         "светла перспектива"!

ЗАЩО? - попитах джипито си

                                           лаконично.

А то отвърна саркастично:

        На българин

                да обещаваш

                         "светла парспектива"

                                   вече е цинично!

Защо тогава гонят с хъс

                    само наркотрафиканти?

Не виждат ли, че има

                       по-изпечени таланти?

Разни "Политически  пирати",

                които щедро ни раздават

                               словесни опиати!

 

Пловдив, Октомври 2005

 

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??