Случайна среща
***
Далечен спомен бездушно ме жегва.
Сърцето бясно, не спря да ръмжи.
Чаровен поглед дръзко ме преследва
в живот без грим - озверял от лъжи.
Вини със ярост подмолна познавам...
Омайна музика навред звучи.
Сиротна истината днес съзнавам -
белязана с проклинащи очи.
И я заравям с притаени чувства -
с бездушие ще я изпепеля!
Ще се отърся от коварни блудства,
случайна среща ще ме промени.
Ще ти напиша непотърсено писмо.
Ще плача дълго с каменни сълзи.
Прощавайки – в смълчаното легло
ще моля Бог над теб да се смили!
© Плами Все права защищены