28 мая 2024 г., 21:29

Случайно написано 

  Поэзия » Гражданская
146 2 1

Случайно написано

 

 

Любов на заем никога не давай,

защото любовта не е пари!

Грешките на другия прощавай!

Всеки жив понякога греши!

 

Благодарност никога не чакай,

светът неблагодарен е, уви!

Животът днес е тук и не протакай,

не го пилей във розови мечти!

 

Обичаш ли, обичай със сърцето,

с душата си обичай силно ти!

Вярвай във съдбата, във небето!

Но не вярвай в хубави лъжи!

 

Не вярвай във хвалебствията кухи!

В изкуствени, измислени хвалби!

За истината хората са глухи!

По-лесно е да вярват във лъжи!

 

 

Нека за това да те намразят!

Дори да станеш черната овца

богатствата не трябва да те блазнят!

Истински човек бъди сега!

 

Какъвто си бъди такъв! Това е!

Бъди и днес! И утре ти бъди!

А в други ден едва ли някой знае

съдбата с нас какво ще сподели!

 

 

28.05.22024 г.

 

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Само дано не те прочете някой кандидат за народен представител и тутакси ще те намрази!🤣
    Иначе на мен ми харесва,защото "хубавите обещания" обикновено дрънчат кухо!Тихо да не се разчуе!🤫
Предложения
: ??:??