Сълзите на близък изпиваше
и помагаше даже на враг,
в сърцето доброто живееше,
а сега ти един си от тях.
Уважаваше чуждото мнение
и усмивки раздаваше с тонове,
а сега гордо главата извисил си,
не познавам аз този човек.
Помня още шегите ти весели,
изречени в пролетен ден,
а сега под дъжда сив и есенен,
бързо крачиш, сред известните личности.
Сляп си вече, не виждаш и себе си,
заслепи те таз твоя мечта,
за която безумно се молеше
и усмивка прикриваше болката.
На сцената намери ли себе си,
сред звездите на живота-спектакъл,
под прожектори, осветяващи твоята,
измамена, горда душа...
© Иван Русланов Все права защищены