Кой не знае?! Джани е лудият!
На вълшебник и маг не прилича.
Откъде – даже Лучко се чуди –
е намерил „надежда за всички“?!
През очите животът наднича
в разлюлян океан от въпроси.
Този лъч от небето е ничий,
а земята му сенките носи
по диханни човешки поле́та...
Колко семенце маково струва
само дума една – да е светла,
или мисъл добра – да лекува!
... В магазинчето виждам, поете –
слънце имате, вятър и птици.
А надежда не стига. Кажете,
как сме станали нейни длъжници?!
Произведение участвует в конкурсе:
Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »