30 дек. 2007 г., 09:57

Слънчаво дете 

  Поэзия » Другая
650 0 0
 

Слънчаво дете

 

Слънчаво дете

на ръба на Вселената седи.

През звездното небе

земния живот с интерес то следи.

 

Живот потопен в мистерия.

Оцветен с хиляди краски.

Живот обвит в драперия.

Покрит с хиляди маски.

 

Какво виждаш, Слънчаво дете,

в безкрайното море

от хиляди лица

на минаващите земни деца.

 

Виждаш ли бръчките,

говорещи за тежкия живот,

преминал през мъките

в някой тъмен завод?

 

Усещаш ли как бият

 хилядите им сърца?

Ден след ден, те живеят

за малките си деца!

 

Когато поглед нагоре вперят

и с въздишка се усмихнат,

усещаш ли как надежда в теб търсят?

В доброто на утрешния ден те вярват!

И никога няма да се уморят,

за децата си да се борят!

 

Слънчаво дете,

протегни своите ръце

от обширното небе

и докосни се до човешкото сърце!

 

Здраве и късмет му подари,

с вяра и надежда го дари,

за да има сили да се бори,

нов път за децата си да отвори!

© Деси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??