Слънчаво дете
Слънчаво дете
на ръба на Вселената седи.
През звездното небе
земния живот с интерес то следи.
Живот потопен в мистерия.
Оцветен с хиляди краски.
Живот обвит в драперия.
Покрит с хиляди маски.
Какво виждаш, Слънчаво дете,
в безкрайното море
от хиляди лица
на минаващите земни деца.
Виждаш ли бръчките,
говорещи за тежкия живот,
преминал през мъките
в някой тъмен завод?
Усещаш ли как бият
хилядите им сърца?
Ден след ден, те живеят
за малките си деца!
Когато поглед нагоре вперят
и с въздишка се усмихнат,
усещаш ли как надежда в теб търсят?
В доброто на утрешния ден те вярват!
И никога няма да се уморят,
за децата си да се борят!
Слънчаво дете,
протегни своите ръце
от обширното небе
и докосни се до човешкото сърце!
Здраве и късмет му подари,
с вяра и надежда го дари,
за да има сили да се бори,
нов път за децата си да отвори!
© Деси Всички права запазени