3 февр. 2018 г., 00:35

Слънчева стихия 

  Поэзия » Любовная
549 2 6

Пристъпваш в бяло. Слънчева стихия,
която пролет в дебрите твори.
С молитвен зов сега ще те открият
зениците, които покори...

 

С едно перо в слова ще те опиша.
Мастилен в дълга зима те мечтах.
И бе душата стар планински лишей,
обгърнал съкровения си страх.

 

Измолена. От жълъдност горчива.
Дочакана - с милувка от сезон.
Пристъпваш... А зеленото покрива
на шумата изречения стон.

 

И не снегът, а топлото ти бяло
разлиства умълчания ми зов.
Не спирай, ако времето е спряло!
Безвремие дари ми за покров!

 

Ясен Ведрин
(Сбъдната Вселена)

© Ясен Ведрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??