16 февр. 2022 г., 11:21  

Слънчевата мелодия на любовта 

  Поэзия
262 0 0

 

Любовта е вълшебна мелодия,
която усмихва облаците и преражда
дните ни, тя е огнена бяла стихия,
неподвластна на правила, побеждава
всички окови и дарява крила за сбъднат
полет отвъд хоризонта. Там, където
безцветна реалност и цветна мечта
сладострастно се сливат и с ненаситни
жадни устни рисуват изгревно небе,
с непокорни пролетни очи, в които
палаво танцува камбанена зелена
надежда и усмихнат нов изгрев запява
песен за сбъдване. Там, където бяла
светлина флиртува дръзко с черен мрак
и нощта се преражда в ден, а слънце
незалязващо облича в златни одежди
красивата бяла мелодия на сърцето,
родена от непобедимата сила на любовта,
и завинаги изтрива горчивите сълзи
на несбъдването.Там, отвъд хоризонта,
където светската суета няма власт,
където всички сме равни и покорно
всички коленичим пред непобедимия
свят олтар на любовта, блести зелена
четирилистна детелина, ярко закичена
на ревера на щастието, кокетно разголила
изумрудени пазви, а слънчевите й мечти
бяло сбъдване сладострастно целува
и с меден кавал приглася на вълшебната,,
безсмъртна мелодия, родена в сърцето.
..........................................................................

 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??