26 нояб. 2009 г., 14:40

Слънчево момиче 

  Поэзия
945 0 1

Аз познавам едно слънчево момиче,

весело, сияйно, със слънчева усмивка.
Нежно и омайно като зимното кокиче.
С две думи накратко: вечната щастливка.


Тя е наркотик за всеки зажяднял.
Слънчев ореол над главата ù сияй.
Тя ще направи победа от всеки твой провал,
стига само погледът ù да се разиграй.


Тя никога не плаче, нито пък тъжи,
взела слънчевата топлина и радост.
Срещата със нея ще те възроди.
Живота ти ще се превърне в безгрижна младост.


Срещнах я веднъж по пътя прашен,
спря се, усмихна ми се, проговори.
Изчезна нейде всеки спомен страшен,
денят по-хубав ми се стори.


И днес пожелавам аз на всеки
поне веднъж в живота свой
да я срещне по прашните пътеки
и да заживее в радост и покой.

© Ралица Еленкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??