19 июн. 2021 г., 23:34  

Култ към боклука 

  Поэзия
193 0 0

По тънката крива за лесен живот

живеем. Днес в култ е боклука!     

Графити с гневно „Fuck off“,

бурени, сметища. На кой ли му пука?    

Трупаме купища боклук отлежал.

Контейнери с грозни „декорации“-                                               

част от пейзажа на всеки квартал…

Естествени арт – инсталации!

Сред стари обувки, найлон и хартия,

празни бутилки, желязо и смет,

търкалят се погазени чувства,

изгубен морал, достойнство и чест.

Страшна лавина от безразличие

пуска пипалата и бавно пълзи.                                                 

И не! Проблемът не е безпаричие!

Духовен боклук от години цъфти!

Сметище, което се превръща в утроба!

Разлива се под краката ни, па̀ри.

Децата ни раснат в тази отрова.

Боже, опази от духовни клошари!

Само надеждата и зиме, и лете,

неуморно снове и сее семена.

До контейнера цъфнало цвете         

вещае по - добри времена!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??