III. Самотните нощи
Самотните нощи ме връщам към брака,
простих им, простих си, че съм ги привлякъл,
сърдечни тревоги развяват байрака,
в тревожен среднощен печален спектакъл.
За силните духом, Бог дал е закони,
дори да попаднат в страната на здрача,
надежда крепи ги през всички сезони,
в беда ти помагат и правдата тачат.
По-леко понасят житейски несгоди,
и гости посрещат с поклон към земята,
не търсят в приятелство лични изгоди,
но пътя му сочат към истина свята.
С безгрешното слово търси – ще намериш...
смирен ли застанеш пред Божите двери!
25 април, 8:50 часът –
21 юни 2023, 16:30 часът
Свързани произведения "Смирение - I" и "Смирение – II".
© Иванъ Митовъ Все права защищены