23 мая 2014 г., 22:27  

Смисъл в живота 

  Поэзия » Философская
524 0 0

СМИСЪЛ В ЖИВОТА

 


Тръгнахме да търсим смисъл във живота,

само двамата, вървим по този свят широк.

Да търсим нещо непознато за човека,

да научим един незабравим урок.

 

А навсякъде ни казваха „Различен е“.

Смисъл има ли във цялата игра?

Или просто се залъгваме взаимно,

заради малка, нежна, зародила се любов една?

 

И всеки ден си казвахме „Ще го намерим -

рано или късно все някак ще ни провърви“,

но един ден ще се събудим и ще осъзнаем,

че смисъл няма, а животът си върви.

 

О, не знам аз кой залъгвам,

мене, тебе или може би света,

защото още във началото открихме,

че смисъл има и това е любовта. 


 

                                  На Д., който

 

                                                  ме накара да осъзная,

 

                                                         че има смисъл в живота.




© НЕВАЛИДЕН ПРОФИЛ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??