12 сент. 2010 г., 15:38

Смъртта на Оловния войник 

  Поэзия » Гражданская
1846 0 32

 

 

 

Смъртта на Оловния войник

 

Оловният войник

от детството...

Не е оловен вече!

Всъщност -

и войник не е...

Гладът

откупи смелостта му

с продоволствени

купони,

напечатани

на същата хартия,

от която беше

и лодката крилата

на Мечтите му -

(сега предадена

за рециклиране...)

Сабята на Честта

ръждяса запокитена

в музея прашен

на Забравата...

Любовта! -

най-скъпото,

което

приюти за

спомен

от една

балерина,

е вече на

повикване...

А войничето...???

Да...

Войничето -

отдавна претопено,

намери своя нов

Живот

в пълнителя

с патрони!...

Разстрелващи

Надеждата!!!...

 

 

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??