6 дек. 2013 г., 18:56  

Снежната царица 

  Поэзия » Пейзажная
522 0 9

Вятър есенната песен
вя над къщи и кошари.
После дъжд в стъклата бесен
барабанен вой зашари.

Цяла нощ в комина свири,
листи в клоните обрули,
а отсрещните баири
със чалма от сняг забули.

Върху ледена корица
от снега елек изплете.
Тръгна снежната царица
по безбрежните полета.

Тя искрящите воали
по земята си остави
и с звънчета в три октави
свещи коледни запали

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??