Dec 6, 2013, 6:56 PM  

Снежната царица 

  Poetry » Landscape
521 0 9

Вятър есенната песен
вя над къщи и кошари.
После дъжд в стъклата бесен
барабанен вой зашари.

Цяла нощ в комина свири,
листи в клоните обрули,
а отсрещните баири
със чалма от сняг забули.

Върху ледена корица
от снега елек изплете.
Тръгна снежната царица
по безбрежните полета.

Тя искрящите воали
по земята си остави
и с звънчета в три октави
свещи коледни запали

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??