27 дек. 2019 г., 10:03

Сняг 

  Поэзия
288 2 1

Такава зима е и сняг -
затрупала ни е душата!
От белота сивее чак
светът на пролетите. Паднал

 

между колите, спи студът,
като бездомно бяло хъски,
а нощем вие със глада
край кофите с боклук замръзнал.

 

Отекват в падналия сняг
отчупващите се висулки,
Дъхът излиза на кълба,
насечени от пресекулки.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??