1 дек. 2021 г., 20:08

Сняг 

  Поэзия » Пейзажная
667 0 0

Сняг

 

Прозорец свети. Тъмна е нощта.

Снегът вали. Натрупал е във двора!

И улицата пуста е сега.

Студено е и няма вече хора!

 

Огнището във стаята гори,

и пръска топлина, уют и нежност!

Елхата грее с шарени искри

и гони всеки миг на безнадеждност!

 

Вятър зимен злобно вън фучи,

кърши клони, вие ядовито!

А нощта е тъмна и мълчи.

Всичко утре с сняг ще е покрито!

 

Проехтява нейде вълчи вой,

като жален плач на улулица.

Даже в тази зимна вечер той

търси нейде своята вълчица!

 

Всеки иска дом и топлина!

Всеки търси нежност и милувка!

Крехка е човешката душа!

Стига и в студа една целувка!

 

29.10.2021 г.

 

 

 

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??