16 дек. 2017 г., 18:31

Сон во чаша 

  Поэзия » Любовная
185 0 0

Во чаша е сонот

што треба да го испиеш

сонот за убавите жени

со арома на дожд

за нивните нежни раце

и празни глави украсени со бујна коса

денеска те видов

по долги години отсутност

те препознав

ти беше

ама не си веќе мој

во чаша е сонот

што треба да го испиеш,

а потоа ќе се случи чудо

заљубеноста и лудоста

ќе ти донесат

тага што не се опишува.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??