Dec 16, 2017, 6:31 PM

Сон во чаша 

  Poetry » Love
180 0 0

Во чаша е сонот

што треба да го испиеш

сонот за убавите жени

со арома на дожд

за нивните нежни раце

и празни глави украсени со бујна коса

денеска те видов

по долги години отсутност

те препознав

ти беше

ама не си веќе мој

во чаша е сонот

што треба да го испиеш,

а потоа ќе се случи чудо

заљубеноста и лудоста

ќе ти донесат

тага што не се опишува.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??