30 июн. 2023 г., 19:47

Спомен за Жени 

  Поэзия
466 1 2

СПОМЕН ЗА ЖЕНИ

 

... откакто спрях да вдигам самолета,
животът ми съвсем се промени –
видях – пред мен! – тече реката Лета.
Зад мен притихна цял рояк жени.

 

Все тъй красиви. Влюбени. И нежни.
Светулчици из моя стих – и сън.
Но няма да ме върнат в дните прежни –
да ги възнасям в небесата – вдън!

 

Какво ми пука? И какво ми дреме?
Мен старостта ме стори философ! –
могъществото мъжко е до време
и просто миг от Вечната Любов.

 

Лодкаринът Харон греблата вдигна:
– Валерий, – каза, – иде твоят ред.
И под Луната – тънка като мигла –
във лодката му седнах най-отпред.

 

Призля ми в турбулентните завои.
И казах на Харон: – Греблата дръж!
А там – във Рая, пак ще бъдат мои
Жените, със които аз бях Мъж.

 

30 юний 2023 г.
гр. Варна, 9, 45 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??