***
Звезди обсипват
небесния взор -
нелюбени, морни
от дългия спор
с Луната за Слънцето:
Кой е по-мил на
птиците нощем
в небесната шир?!
***
Дърветата спорят
с птиците денем
за волните ветрени
клони-постели:
Дали ветровете
вербуват листата
или самички
постилат земята?!
***
Споря с дедите си
кой съм, къде съм
и как се прихваща
в пространството плесен?!
Че морни душите ни
викат в забрава
и тъпчат Земята
в стремежи за слава.
***
Казват в спора
проблясвала истина!
Само къде е?
Не е ли измислена?!
29.02.08
Пловдив
© Бехрин Все права защищены
проблясвала истина!
Само къде е?
Не е ли измислена?!
Истината е за прогледналите! Ти го знаеш...
Браво!