27 февр. 2022 г., 16:03

Спрете, безумци! 

  Поэзия » Гражданская
274 1 3

 

 

       Нима можеш във стих да опишеш войната,

       в лирика може ли това да сториш?

       Да, наистина описва се тъгата

       и мъката може в стиха да затвориш.

 

      Но това не е нито тъга, нито мъка,

      а ужас стаен в очи на детето.

      Страшно очакване, вечна разлъка,

      жестока рана точно в сърцето.

 

      Нали и вас са ви майки родили

      и за вас ще плачат жените,децата.

      Отвърнете се от тъмните сили,

      които само ожесточават сърцата.

 

      Не отивайте срещу своите братя,

      твърде малка ли е за всички земята

      и защо в радост, мир не живеем,

      а страдание трябва навсякъде да сеем?

   

     

 

      Спрете, безумци,чуйте ме – спрете!

      Скоро Бог ще протегне ръцете,

      които с пирони сте наранили

      и тогава никакви сили

      не ще ви спасят –

      грозните ви амбиции навеки ще умрат,

      ще платите жестоко за тази си радост!

      Спрете, послушайте! Войната е гадост!

 

     

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Жестока е войната и нищо я неспира, ужасът също!
  • Тази тема наистина ни засяга дълбоко, преобръща сърцата ни и ни прави съпричастни на ужаса на бойното поле.
    Дано разумът надделее!👏
  • И глухи и слепи и невярващи са нищо, че с ръце се кръстят и на вратът си кръст носят. Всичко това е проформа и лъжа и измама. Сърцата им са каменни и предпочитат не Бог да е техен баща, а да са деца на сатана! Поздравления и съпричастност!
Предложения
: ??:??