Срам ме е от тази държава!
Народът – дойна крава,
всичко опрощава.
Мучи и мълчи.
Всичко търпи,
а не вземе здравите сопи
и ги подкара наред.
"Слънцето" да е най-отпред,
дето на "свои" раздава
и ни се подиграва.
Да види как се краде,
да остане без ръце!
Свитата му отбрана
да иде в зандана.
На хляб и вода – да си възвърнат
предишните килца,
че прасето ми е по-мило.
Да не ни мислят за шарани,
за заблудена порода, че са незаменими.
Ще ги помним, като мафиоти незабравими!
Омръзна ми тази държава!
С най-лошата слава,
на опашката на Европа
да проси за своите джобове!
© Василка Ябанджиева Все права защищены