6 июн. 2023 г., 08:49

Сред толкова измислени мъже 

  Поэзия
462 3 3

СРЕД ТОЛКОВА ИЗМИСЛЕНИ МЪЖЕ

 

... с подстриганото теме на черта, обръснати, брадясали – и диви,

останахме тъй малко на света, че аз се чудя как сме още живи? –

със белите си ризи – неглиже, с чорапите до глезена без ластик,

печално оредяващи мъже! – сред тая гнусна гмеж от педерасти,

и няма кой ни да извади щик, и нито кой „По пет на нож!” да вика,

и кой с „Велик е нашият войник!” нахлузва си партенката в чепика,

от паметта – избръскан със метла, е споменът за българските битки,

 

по цял ден във момчешките гърла се леят енергийните напитки,

вървят недоумяващи Жени – и питат се: – Нима това е краят? –

и ще ме викнат, май, на старини в запаса – и окопи ще копая,

бодливите огради на света стаили са Вселени от безбрежност! –

ще пиша писъмца до Любовта! – красиво и отчаяно – и нежно,

девойките на дворното въже ще ми простират ризите в неделя,

сред толкова измислени мъже на мене вече иде ми да стрелям.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??