Среднощно сияние
"Навън е непрогледна мрачина..."
... когато се събудиш в тъмна нощ,
от лунното сияние лазурно,
приказна мечта, сбъднато желание,
мислиш си - те са там - звездите чудни,
чакат само твоя зов...
Но изведнъж разбираш - това е само блян...
оказваш се напълно сам в небесната тъма,
разбираш - там няма никого сега...
потъваш в мисли, унес от тъга...
нощта превръща се в безкрай, изчезва мигом онзи рай...
Трудно е да осъзнаеш повика на сенките,
не можеш, вече спираш да мечтаеш.
Усещаш само полъха на мрака, страха и хладината.
Няма го вече слънцето, мислиш си, отиде си завинаги...
Като малка птичка, изчезнала в гората...
Като нежен ангел, отлетял към небесата...
Търсиш светлинка, лъч надежда, но уви...
Изведнъж съзираш малка, приказна пътека...
Мислиш си - "няма вече хлад, отиде си страхът"...
Но пътеката осеяна е с цветята на нощта -
черни рози, символът на мрака... и накъде сега?
И въпреки това, продължаваш все така...
Сляпо вярваш в чудеса...
Пътят влече те - тръгни, върви със своята съдба!
Нежен полъх на роса, лек ветрец зове те -
ела, тук е твоята мечта !
Ангелски глас нашепва ти в ухото тихо -
"Не бой се, няма вече тук тъга!"
Минаваш през арка от цветя, от същите онези, цветята на мрака,
но вече не изпитваш страх... само диво опиянение от светлина...
Грейва нещо в този миг в твоята душа - искрица от лъча...
Изведнъж съзираш чудно езеро - кристално чисто е то,
отразява само лунната тъма...
Поглеждаш се, но сякаш не съзираш никого...
"Изворът на съвършенство е това" - нашепват ангелски слова...
"Тук не можеш се видя... "
Изпадаш в унес от тъга, обвива те непрогледна мрачина...
Какво ще правиш ти сега?
Не разбираш - дали в сън се ти намираш?
Рухваш на съвършената земя, горко скърбящ зарад таз съдба...
Питаш се - "И накъде сега?"...
Изведнъж усещаш странна хладина... а тайната земя...
Сега съзираш - няма я!...
А навън е непрогледната тъма...
© Регина Все права защищены
видях ангелско сияние...с обич, Регина.