27 окт. 2016 г., 15:15

Среднощно стихотворение 

  Поэзия
331 1 3

Не обичам светли цветове.
Обичам мрака в цялата му прелест.
Луната, тъмното небе, Нощта,

запяла свойта тъжна песен.

Обичам Здрача, идващ изведнъж,

обгръщащ всички в своето сияние.
Обичам силният, пороен нощен дъжд

и бурята от нечие желание.

Нощта обичам – тази тъмна нощ,

в която лудият живот затихва.
Обичам тишината, тихият разкош

и блясъка в очите непритихнал.

 

© Десислава Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??