8 янв. 2014 г., 13:27

Среща 

  Поэзия » Другая
576 0 9

 

 

Зад ъгъла на четиринайсти блок

продават щори, ключове и зеленчуци.

Плюс кварталната аптека,

малката пиячница

и магазин за дрехи и козметика.

Тиха съм.

И чакам тънките ти думи

да ме посрещнат с вятър.

А мъглата

танцува с мократа си рокля

по крайните квартали

и пристъпва бавно

към центъра на кошера от светофари.

Тръгвам си.

През булеварда,

после вляво,

минавам покрай павилиона с ядки,

напряко през площада

и на следващата пряка

завивам бързо вдясно.

Още колко време да те чакам?

 

 

© Пепър Формаджи Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??