5 февр. 2010 г., 11:57

Срещата последна 

  Поэзия » Любовная
672 0 1

СРЕЩАТА ПОСЛЕДНА

 

Дойдох на срещата последна и спътник беше ми дъжда,

и дълго чакахме се двама, но ти отново закъсня.

Когато дойде, беше вечер, дъждът валеше все така

и аз, омокрена до кости, стоях на пейката сама,

ръцете ледени, студени, допря до моята ръка и тихо

ти ми проговори:

- "Прощавай, но намерих друга в любовта!"

Не знам защо, но аз тогава отдръпнах  своята ръка

и през сълзи аз отвърнах:

- "Върви, свободен си сега!"

© Мариана Пенчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??