15 авг. 2012 г., 10:04

Стандартизация 

  Поэзия » Гражданская
408 0 2

Стандартно щастие.

Стандартни мисли.

Стандартно влюбване!

Стандартна самота...

Стандарти за скептици,

оптимисти–

между часа на раждането

и смъртта!

 

Просмукват се

в живота ни стандарти.

Засъхват в листи

с подпис и печат.

Навсякъде–в билети,

в лични карти,

в талони, в пропуски,

в квитанции– личат!

 

Стандарт: за хляба,

за месото, за колбасите,

за млякото, горивото,

сметта...

Стандарти за ведомствата

и касите.

Стандартни процедури

и в съда.

 

Стандарти в телевизиите.

В порното–

стандарт за секса,

позите, плътта!

Стандартно ли е,

значи– отговорно е...

 

Стандартно е–

да вдишваш свобода!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??