СТАРЦИ
Наричаха ви огнени орли.
Стихията надвихте в смъртна схватка.
Съдбата крилете ви изпепели.
В архива пазят още вашата справка.
Прескачате насън горящата стена
и плачете за неспасените деца.
Но днес живеете във други времена.
Във нови снимки са старите лица.
От там ви гледат белобради старци.
Те стотинките за хляб броят.
В долапа търсят вчерашните залци.
Щом чуят химна – мирно те стоят.
© Мимо Николов Все права защищены