20 abr 2010, 20:05

Старци 

  Poesía
505 0 2

           СТАРЦИ

 

Наричаха ви огнени орли.

Стихията надвихте в смъртна схватка.

Съдбата крилете ви изпепели.

В архива пазят още вашата справка.

 

Прескачате насън горящата стена

и плачете за неспасените деца.

Но днес живеете във други времена.

Във нови снимки са старите лица.

 

От там ви гледат белобради старци.

Те стотинките за хляб броят.

В долапа търсят вчерашните залци.

 

Щом чуят химна – мирно те стоят.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??