1 окт. 2019 г., 15:05

Старият стол 

  Поэзия
1218 1 0

Самотен остана старият стол на чардака.
Ще сънува отново идващото лято.
Ще пази аромата на червената ми рокля
и на белият шал, който вечер намятах.
Ще целува следите от пръсти направени
и ще скърца от радост щом го залюлее вятъра.
Ще поглежда гнездото от птици оставено
и ще стане хербарий. Ще събира листата.
Старият стол...
самотният старец, който забравих там, на чардака
ще сънува смеха. Ще събира цветята,
които вятърът, вместо мен, на скута ще му слага 
и ще чака...

© Слава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??