Животът тече на разни етапи...
И старост идва, незнайно дори,
дълго след изпитания... дилеми,
коси белеят... радост... проблеми...
Взаимна старост, дар е, мехлем,
да не си самотен до сeтния ден,
за грижи взаимни, висша наслада,
старостта с другар е просто награда...
Силите бягат, тежи ти умора,
и пак те радват... птици... простора...
Очи да се срещнат, да носят заряд,
с ръка да погалиш другар белобрад...
Животът тече... ах, разни етапи...
сърце да обича със същата страст,
да нямат години, изживяни дни,
с любов оцеляла... над времето власт...
© Елена Калчева Все права защищены