16 июн. 2015 г., 00:30

Стига ми 

  Поэзия » Другая
391 0 6

Стига ми всичко: надеждата

и любовта, и умората,

бръчката между веждите

и оптимизмът на хората.

 

Хлябът ми стига  с приятели,

никога не ми нагарча.

(Колко със тях сме препатили…)

Стигат ми борчове, харчове.

 

И песента е достатъчна 

в час полунощен и странен.

Къшей от вяра остатъчна

стига ми да се нахраня.

 

Лятото със маргаритките,

синият глас на морето,

стигат ми сЪлзите, битките –

спечелено и завзето.

 

Едничка звезда вечерница

трябва ми – да будувам.

Едничка мисъл – неверница

стига  ми: „Аз съществувам!”

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??